Община Благоевград разширява и модернизира системата за видеонаблюдение, като в обхвата ѝ

...
</TD
>Община Благоевград разширява и модернизира системата за видеонаблюдение, като в обхвата ѝ
Коментари Харесай

Благоевград с по-модерно видеонаблюдение

Община Благоевград разширява и модернизира системата за видеонаблюдение, като в обсега ѝ ще се включат и множеството дребни обитаеми места, съобщи БНР. Новият софтуер ще разреши да се проучват данните от съответни обстановки и да се планува степента на риска за здравето и живота на хората, както и да се предотвратят вандалските прояви, трансформирали се в сериозен рецидив в общината. 

След изработен сериозен разбор на системата за видеонаблюдение, нейната успеваемост и обсег, както и нуждата да бъдат сменени някои от камерите, Благоевград ще влага в модернизация на системата и ще разшири обсега ѝ. Пряко виновен към този развой е секретарят на общината Дейвид Арабаджиев. 

Надграждането на системата за видеонаблюдение в Благоевград изисква съвременен програмен продукт, който проучва обстановката, снимана на камерите. Към момента системата разполага с 300 крайни устройства за наблюдаване и видеозапис. 

Освен за вандалски прояви, рискови обстановки за живота и здравето на хората, бързата обработка на данни в мониторинговия център е предотвратила и бедствени обстановки, споделя Арабаджиев. 

Средствата за уголемение и модернизиране на системата за видеонаблюдение и разбор на информацията са осигурени от бюджета на община Благоевград и публичната поръчка към този момент е в ход. Очакванията са до два месеца да започват и дейностите, като в селата би трябвало да се решат и информационни проблеми.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР